Casín cheese

El formatge Casín (en castellà: queso Casin) és un formatge espanyol elaborat al Principat d'Astúries. El seu nom està cobert per una denominació d'origen protegida (DOP). S'elabora amb llet de vaca sencera i no pasteuritzada de races específiques, com ara la muntanya asturiana (Asturiana de la Montaña, també coneguda com Casina), la vall asturiana (Asturiana de la Valls). ), Frison i qualsevol encreuament entre aquestes races. Concretament l'àrea geogràfica de fabricació és la zona sud d'Astúries que inclou el Parc Natural de Redes (Parque Natural de Redes) i els terrenys associats, aquest es troba dins dels municipis de Caso, Sobrescobio i Piloña. El formatge es classifica en dur i semidur, i pot ser semicurat o curat. Pren el nom d'una de les races de bestiar de la qual s'utilitza la llet, al seu torn rep el nom de la població de Caso. La forma del formatge és una forma de disc gruixuda, de vegades més cònica, de 10-20 cm de diàmetre i 4-7 cm d'alçada. El pes és d'entre 250 i 1.000 g (8,8 i 35,3 oz).

Destinacions